skip to Main Content
Haak Benodigdheden

Wat heeft u nodig om te beginnen met haken

Als u begint met haken heeft u eigenlijk maar twee dingen nodig namelijk een haaknaald en wol. Echter als u echt een geavanceerd ontwerp wilt maken heeft u wel wat meer nodig. In deze blog leren wij u alles over haakbenodigdheden. Om te beginnen heeft u natuurlijk een naald nodig welke naald het beste bij u past hangt eigenlijk een beetje af van de persoon de ene kan beter omgaan met de ene naald en de ander kan beter omgaan met de andere naald. Toch hebben wij wat tips voor u op een rijtje gezet zodat u de goede naald uit kunt kiezen.

Wol

Om te beginnen is het belangrijk dat de punt van uw haaknaald glad is afgewerkt. Hierdoor ontstaan er ook geen haaltjes in uw haakontwerp. Ook om kramp tegen te gaan voor langdurige hakers zijn er speciale naalden met een ergonomische kunststof grip. Haaknaalden zijn er ook nog in verschillende diktes de dikte die u moet gebruiken voor uw breiwerk is afhankelijk van het soort wol wat u gebruikt. Om erachter te komen welke dikte u nodig heeft kunt u op de wikkel van uw wol kijken hier zal meer informatie op moeten staan.

Scharen komen altijd van pas

Als u eenmaal begonnen bent met haken zal u erachter komen dat scharen altijd van pas komen. Scharen kunt u voor veel verschillende soorten dingen gebruiken zoals het afknippen van wol ongelijkheden uit uw breiwerk te knippen. Een gewone huis tuin en keuken schaar zal prima moeten zijn voor de beginnende haker.

Steekmarkeerders zijn ook erg handig

Steekmarkeerders komen ook vaak van pas. Dit komt omdat je met een steekmarkeerder uw steken kunt markeren. Dus u kunt dan zien elke keer dat u uw naald door het breiwerk heeft gehaald. Dit kan erg handig zijn omdat een steekmarkeerder uw breiwerk een stuk overzichtelijker maakt.

Naald

Niet iedere breister vindt dit noodzakelijk maar als u een breiwerk gaat maken als een amigurumi is dit zeker erg handig. Een steekmarkeerder kunt u ook gebruiken om te zien waar u in uw breiwerk bent gebleven bijvoorbeeld voor als u een andere keer verder wilt gaan. Verder kunt u ook een stekenteller gebruiken met een stekenteller kunt u het aantal toeren dat u heeft gehaakt bijhouden. Er zijn tegenwoordig ook digitale stekentellers voor de liefhebbers.