skip to Main Content
Leren Omgaan Met Een Suikerverslaving

Het zal je werkelijk verbazen hoeveel mensen kampen met een suikerverslaving. Soms is het werkelijk schrijnend om te zien hoe mensen er werkelijk kapot van kunnen gaan zonder dat ze het ook maar één moment door hebben. Dat is toch opmerkelijk, dat sommige mensen volledig ellendig kunnen worden door iets wat ze dagelijks consumeren, en werkelijk geen enkel idee hebben waar het nou precies vandaan komt terwijl het zich iedere dag meerdere keren per dag recht voor je neus bevindt? Dat vind ik, als ik eerlijk mag zijn, werkelijk fascinerend maar ook zorgwekkend.

 

Stress krijgen van de verkeerde stoffen

Ik heb jarenlang rondgelopen met vreselijke acne. Echt, de puistjes liepen werkelijk uit mijn oren, kan ik je vertellen. Ik zal je verder niet misselijk maken met alle details, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Maar ik kan je vertellen dat het niet leuk was en dat ik er zelf ook achter kwam na een tijdje dat het gewoon kwam doordat ik veel te veel suiker at, en ik daar dus best wel gevoelig voor ben. En meer mensen dan je denkt zijn heel gevoelig voor suiker. Daarom is het belangrijk dat je er bewust van bent.suikerverslaving

 

Wat kan je eraan doen?

Kijk, het grappige is natuurlijk dat het ook niet gaat helpen om helemaal geen enkele vorm van suiker meer te eten. Maar het zou bijvoorbeeld wel al schelen als je ervoor kunt zorgen dat je de onnodige vormen van suiker – het snoep, de frisdrank, dat soort dingen – gewoon lekker kunt laten liggen voor wat het is. Betekent dat dat je nooit meer chocola mag eten? Nee, natuurlijk niet. Het is jouw leven, en als jij een keertje chocola wilt eten, houdt niemand je tegen. Maar wees er gewoon bewust van, is wat ik zeg.