skip to Main Content
Mijn Heerlijke Vakantie In Altea.

Altea is een prachtige stad gelegen aan de Middellandse Zee in de provincie Alicante van Spanje. De stad staat bekend om zijn adembenemende uitzichten op de zee, prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en heerlijke mediterrane keuken. Ik besloot om mijn zomervakantie door te brengen in Altea, omdat ik gehoord had dat het een van de beste plaatsen in Spanje was om te ontspannen en te genieten van de zon. Ik kwam aan in Altea en ging meteen naar mijn hotel, dat direct aan het strand lag. Ik was meteen onder de indruk van de prachtige witte huisjes en smalle straatjes van de stad. 

Altea

Genieten van de zon.

Ik besloot om een wandeling te maken door de stad en ontdekte al snel de charmante pleinen en kleine winkeltjes. Ik bracht de eerste paar dagen door op het strand, waar ik genoot van de warme zon en het heldere water van de Middellandse Zee. Het water was perfect om te zwemmen en de golven waren geweldig om op te surfen. Ik huurde een surfplank en bracht de hele dag door op het water. Op een van de avonden ging ik naar de oude stad van Altea, waar ik getuige was van een traditionele flamenco-dansshow. De dansers waren indrukwekkend en ik voelde me echt ondergedompeld in de Spaanse cultuur. 

Heerlijk eten en bergen beklimmen.

Na de show besloot ik om te dineren in een lokaal restaurant, waar ik genoot van een aantal heerlijke tapas en paella. De volgende dag besloot ik om de bergketen Serra de Bernia te beklimmen. De tocht was vermoeiend, maar het uitzicht vanaf de top was adembenemend. Ik zag de hele stad en de Middellandse Zee eromheen en voelde me echt één met de natuur.

Al met al was mijn vakantie in Altea een onvergetelijke ervaring. De stad bood een perfecte mix van ontspanning, avontuur en cultuur. Ik kan niet wachten om terug te gaan en meer te ontdekken van deze prachtige stad.