skip to Main Content
Voordelen Alcoholvrije Dranken – Waarom Niet Drinken Beter Is

Wat zijn voordelen alcoholvrije dranken? Dat is natuurlijk een uitstekende vraag. Hoe kom je erachter wat de gevolgen zijn van je eigen alcoholgebruik, voordat je ineens op je vijfenvijftigste opgenomen wordt in het ziekenhuis met een ernstige vorm van leverkanker? Ergens in het midden zal er toch wel een balans moeten zijn om op te kunnen maken voordat je daadwerkelijk in die situatie belandt. Nou, daar wil ik je met alle liefde mee helpen om ervoor te zorgen dat dat in ieder geval niet gebeurt. Daarom hier mijn verhaal.voordelen alcoholvrije dranken

Een bekentenis om te maken

Ik ben alcoholist geweest. Men zegt wel eens dat als je eenmaal verslaafd bent, je dat voor de rest van je leven zal blijven. Je kunt natuurlijk stoppen met drinken, maar die trigger blijf je voelen voor de rest van je leven. Ik ben het daar niet mee eens. Ik ben namelijk vijf jaar geleden gestopt met drinken en ik kan je vertellen dat ik het echt, maar dan ook echt niet meer zou willen. Geen druppel, ik zweer het je. Anders word ik werkelijk waar helemaal gek en daar heb ik geen zin in.

 

Je hoeft niet alles op te geven

Ik kan me voorstellen dat het ook een beetje saai voelt, om niet te drinken. En ik zal je eerlijk vertellen dat dat ook zeker is wat ik in de eerste paar weken ervaarde. Maar voornamelijk ervaarde ik rust. Rust en een bepaalde vorm van balans die eigenlijk vrij automatisch begon te ontstaan in mijn leven toen ik niet meer dronk. Ik sliep beter, ik was veel leuker rondom mijn vrienden en ik kon ervoor zorgen dat ik eindelijk dat buikje een beetje kwijtraakte. Maar goed, iedereen moet natuurlijk lekker zijn eigen ding doen. Ik zeg het alleen.