skip to Main Content
Haaktips

Wat is het beste haakmateriaal?

Het beste breimateriaal bestaat eigenlijk niet. Dit komt omdat iedereen zijn eigen voorkeur heeft. Echter haken de meeste mensen het liefst met katoen of draden waar katoen in zit.

Haaktips

Katoen zorgt voor stevigheid en in de meeste gevallen zijn breiwerken met katoen mooier. Wij raden u zeker aan om katoen te gebruiken als uw breiwerk lang mee moet gaan bijvoorbeeld bij knuffels die lang gebruikt gaan worden. Er zijn ook breisters die hun haakwerk maken met acryl van bijvoorbeeld de zeeman. Dit kan natuurlijk ook want met elk draad walt wel iets te breien.

De haaknaald

Welk merk naald u gebruikt maakt in principe niet zoveel uit wel raden wij u aan om een haaknaald te gebruiken waar u veel grip op heeft. De naalddikte die u kiest is echter wel van belang. Bij katoen kunt u bijvoorbeeld het beste voor een 3 mm haak kiezen. Als u een amigurumi gaat breien van katoen kan u beter een naald kiezen van 2.5 mm dikte. Als u voor een 2,5 mm naald kiest wordt uw haakwerk steviger en vallen er weinig tot geen gaten bij het minderen of meerderen. De 2,5 mm naald heeft echter nog een positieve kant namelijk als u uw amigurumi gaat vullen zal u minder snel de vulling zien.

Breiwerk van kleur veranderen

Wilt u tijdens het haken van kleur veranderen? Wij vertellen u hoe u uw kleurovergangen netjes af kunt werken. Stap 1 steek in voor een nieuwe steek.

Tips voor haken

Stap 2 haal de draad van uw eerste kleur onder de steek door daarna heeft u twee haak lussen in een kleur op uw haaknaald. Stap 3 pak uw nieuwe kleur en haal die draad door de twee lussen heen nu is er een overgang gecreëerd tussen kleur een naar kleur twee. Stap 4 brei verder met kleur twee daarna knip het draad van kleur een en hecht aan het einde van het werk alle losse draden netjes af. Gefeliciteerd u heeft nu een mooie overgang van kleur 1 naar kleur 2 gemaakt.